About

Tot mijn 24ste heb ik lange tijd het Doe Maar-gevoel gehad. ‘Is dit alles?’ En ik kwam tot te conclusie dat het uiteindelijk ook zeker niet alles was. In 1997 ben ik namelijk in aanraking gekomen met yoga en daar is mijn leven heel erg door veranderd. Ik belde een op een zekere dag een willekeurig yogacentrum.  De eigenaresse zei als er vier mensen zijn, start ik een nieuwe beginnerscursus. In een middag had ik voor elkaar dat er drie vrienden mee gingen, en toen begonnen we.

Ik wilde meer zingeving en bewustzijnsverruiming  aanbrengen in mijn drukke en zeer chaotische leven. In deze tijd was yoga nog zeer onbekend en daarom ben ik ook snel begonnen aan de lerarenopleiding vanuit de visie van Sri Aurobindo en uiteindelijk gestart met het geven van yogalessen. De lessen bestonden voornamelijk uit Hatha yoga, adem-ontspanningsoefeningen en meditatie. Ook verzorgde ik vanaf 2002 een eigen lerarenopleiding en ik heb in alle jaren zeker meer dan 300 leerlingen opgeleid tot yogadocent in de volwassenyoga, kinderyoga, big yoga en zwangerschapsyoga.

Na jaren vooral alleen te hebben gewerkt, heb ik mij samengevoegd met verschillende partners en vele andere zelf opgeleide docenten. Hieruit is Villa Yoga ontstaan in 2006, destijds de grootste school van Rotterdam. Vergeleken met andere schoolse yoga-opleidingen in Nederland is mijn werkwijze het meest vergelijkbaar met de kunstacademie. Mijn aanpak is zeer praktisch en precies in de technische beoefening met daarbij de ruimte voor eigen talentontwikkeling. Nooit ben ik gestopt met studeren, ik heb al m’n klassiekers gelezen en ben autodidact. Ik lees en bestudeer nog steeds alles en integreer dit in mijn yoga beoefening.  

In 2018 heb ik besloten om de fysieke vestiging te sluiten om mij in z’n geheel toe te leggen op het geven van privélessen en individuele begeleidings- en coachingstrajecten. Inmiddels ben ik verhuisd naar Den Haag waar op dit moment ook mijn werkgebied ligt. 

Tevens ben ik de trotse moeder van drie kinderen, twee dochters en een zoon.